Sikker på nettet

Sådan bliver du sikker på nettet

På NetBank finder du mange gode råd og vejledninger til, hvordan du selv kan øge sikkerheden i NetBank. Kig på NetBanks hjælpeside under 'Sikkerhed'. Her kan du blandt andet læs om:

 • Sikkerhed i trådløse netværk
 • Generelle retningslinjer for brug af internettet
 • Hvordan du sikrer dig mod phishing
 • Gode råd om sikkerhed

Sikker pc


Det er vigtigt, at din pc er beskyttet mod internettets farer. Du kan nemt sikre din pc ved at opdatere den. Læs mere herunder.

sikkerdigital.dk Online sikkerhed

Sikker nethandel

Visa og Mastercard har i dag en sikkerhedsløsning, som tilmeldte internetbutikker anvender som en ekstra sikkerhedsforanstaltning i forbindelse med betaling over internettet. For Dankort er sikkerhedsløsningen fra 2017 obligatorisk for alle forretninger ved beløb over 450 kr.

Når du som kortholder handler på internettet, vil du på mange forretningers webside, som en del af betalingen, blive ledt gennem en sikkerhedsløsning, som sikrer, at betalingen bliver gennemført sikkert, både for kortholder og for forretning.

3D Secure

Den fælles betegnelse for disse sikkerhedsløsninger er 3D Secure. For Visa hedder løsningen ”Verified by Visa”, for Mastercard hedder løsningen ”Mastercard ID Check” og for Dankort hedder løsningen ”Dankort Secured by Nets”.

For dig, som bruger af løsningerne, vil den eneste oplevede forskel være de forskellige logoer. Alle danskudstedte betalingskort kan anvendes i sikkerhedsløsningen. Som kortholder skal du sikre, at der er tilknyttet et mobilnummer til kortet. Du tilknytter dit mobilnummer til et kort via Nets' hjemmeside. For at tilknytte dit mobilnummer til dit/dine kort skal du anvende NemID.

Registre eller ændrer mobilnummer og kodeord tilknyttet dit kort

Sikker færdsel på nettet

I disse videoer får du en masse gode råd til, hvordan du færdes sikkert på internettet.

Husk, at Nets og kortselskaberne VISA, Mastercard m.fl. ALDRIG sender mails direkte til dig og beder om dine personlige oplysninger, passwords, PIN koder eller lignende.

Undgå phishing

Denne video ruster dig bedre til at undgå at blive offer for svindel på nettet.

Sikker færdsel på nettet

Denne film giver dig gode råd om hvilke forholdsregler, du kan tage for at føle dig mere tryg, når du bevæger dig rundt på internettet.

Gode adgangskoder

Denne film giver gode råd om, hvordan man kan lave en god adgangskode.

Mistanke om indbrud i NetBank

Har du mistanke om at der har været indbrud i din NetBank eller andre hændelser vedr. sikkerheden i NetBank, skal du kontakte banken på tlf. nr. 97 52 33 66.

Uden for normal åbningstid kan du kontakte IT-Service - klik her. Hvis du ringer udenfor IT-Service's åbningstid bliver du automatisk henvist til Nets.

Pas på svindlere


Vi opfordrer dig til at være opmærksom på, at der findes svindlere, som kan forsøge at franarre personlige oplysninger ud af folk for at få adgang til deres penge. Det kan både foregå over mail, på de sociale medier, sms og telefonopkald. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du undgår svindel.

Gode råd til at undgå svindel

Identitetstyveri

Gode råd til dig, der får eller har risiko for at få misbrugt dit ID

Identitetstyveri er et forholdsvis nyt begreb og kriminalitetsform.
Det kaldes identitetstyveri, når dine personlige oplysninger bliver stjålet og brugt ulovligt af en anden person til at opnå en berigelse.

Hvis dit ID er blevet misbrugt, bør du:

 1. Straks kontakte banken og fortælle om situationen.
 2. Straks kontakte politiet og indgive anmeldelse.
 3. Straks selv foretage frivillig registrering af ID-tyveriet i CPR-registret. Det vil herefter fremgå af CPR-registret, at du ønsker at advare mod kreditgivning i dit navn, og du undgår en masse besvær med kreditgivere, som antager at det er dig, der har optaget lån og kreditter hos dem.
 4. Hurtigst muligt kontakte den part, som misbruget har fundet sted overfor (långiver).
 5. Eventuelt kontakte en advokat afhængig af hvor stort omfanget er af det begåede misbrug.

Disse forholdsregler kan du tage for at undgå misbrug:

 1. Beskyt dine personlige oplysninger både på nettet og i den virkelige verden (se flere gode råd på www.dkr.dk – Det Kriminalpræventive Råd).
 2. Læg ikke dine personlige oplysninger ud online på usikre hjemmesider og i mail-svar, beskeder og lignende.
 3. Ødelæg personlige papirer inden du smider dem i skraldespanden.
 4. Svar aldrig på mails eller telefonopkald, der beder om dine kontooplysninger, koder og nøglekort. Heller ikke selv om det kan se ud til, at oplysningerne gives til en, du kender. Banken vil aldrig bede om fortrolige oplysninger i form af kontonummer, kodeord eller NemID-nøgler.
 5. Sørg for at din computer er opdateret på sikkerhed.
 6. Kontroller dine konti for ukendte hævninger.
 7. Hvis du har fået stjålet personlige dokumenter, kan du sætte en kreditadvarsel ind i CPR-registret. Det gør du via borger.dk – kreditadvarsel og anvendelse af NemId.
 8. Har du mistanke om misbrug, skal du straks kontakte banken.

Du kan læse mere om ID-tyveri og netsikkerhed på:

Third slide
Third slide
Third slide