Selvpension i Salling Bank

Selvpension

(Lukket for oprettelse)

Hvis du ikke allerede har en selvpensionskonto, så behøver du ikke at læse videre. Det er nemlig ikke muligt at oprette en ny selvpensionskonto.

Frem til 1987 var der en skattefordel forbundet med selvpensionskonti. Skattefordelen blev afskaffet, men man må fortsat indbetale på eksisterende selvpensionskonti.

Bliv kontaktet

Det er stadig tilladt at indbetale på en selvpensionskonto. Der må maksimalt indbetales 3.000 kr. årligt og maksimalt 40.000 kr. i alt. Du bestemmer selv om pengene skal stå kontant eller investeres i værdipapirer.

Folketinget har vedtaget, at det fra 1.1.2010 er muligt at få pengene fra selvpensionskonti udbetalt, uanset om man har nået pensionsalderen. Der skal ikke betales skat eller afgift af pengene. Hvis du ønsker dine penge udbetalt så kontakt din rådgiver.

Du bestemmer selv om pengene skal stå kontant eller investeres i værdipapirer.

Indbetalingerne giver ikke skattefradrag mere, men til gengæld bliver renter og afkast beskattet meget billigt med kun 15,3 %. Så hvis du ikke lige står og mangler pengene, så er det en fordel for dig at lade pengene blive på selvpensionskontoen.

Pensionsrådgivning

Begynd i god tid

Måske bruges der 12 % af din løn på en pensionsordning via din arbejdsgiver, uden du er helt klar over, hvilken ordning du betaler ind til. Måske har du flere forskellige pensionsordninger og mistet overblikket.

I Salling Bank kan vi give dig et samlet overblik over dine pensionsopsparinger. Sammen sikrer vi, at du har råd til den pensionstilværelse, du drømmer om. Det giver også økonomisk tryghed for dig og din familie, hvis du bliver syg eller dør.

Nedsparing - når du skal på pension

Hvordan er reglerne for modregning i efterløn og folkepension? Hvornår kan jeg gå på pension, og i hvilken rækkefølge skal jeg bruge pengene, for at få mest muligt ud af dem?

Når pensionsalderen nærmer sig er det en rigtig god idé at lave en pensionsplan, så du får mest muligt ud af pengene.

Bestil pensionsrådgivning

Third slide
Third slide
Third slide