<!-- -->
07-01-2021
Nu bliver det endnu mere sikkert at handle på nettet
<!--@ItemPublisher:Item.NyhedsBilledeAlt.Value-->
Opret en personlig kode til nethandel eller brug NemID nøgleapp

Når du handler på nettet med dit betalingskort, vil du fremover blive bedt om at verificere dit køb enten med NemID nøgleapp eller et personligt kodeord sammen med en sms-engangskode. NemID papkortet kan ikke længere bruges ved internethandel, men kan godt bruges ved oprettelse af den personlige kode.

Det skyldes den nye EU-lovgivning, som øger sikkerheden for e-handelsbetalinger og kræver, at der anvendes stærk kundeautentificering. Det betyder i praksis, at der minimum skal være to faktorer til at godkende en elektronisk betaling. Det kaldes i daglig tale for to-faktor-godkendelse, og indeholder to af de tre nedenstående faktorer:

  • Noget man har (f.eks. mobiltelefon eller betalingskort)
  • Noget man ved (f.eks. en personlig kode)
  • Noget man er (f.eks. ansigtsgenkendelse eller et fingeraftryk)

Har du mulighed for at vælge MobilePay som betalingsform, så er det den nemmeste løsning, da MobilePay allerede født med to-faktor-godkendelse. Du følger bare anvisningerne på hjemmesiden, logger ind i appen og swiper.

Problemer med betalingen?

Hvis du har oprettet din personlige kode ved Nets, men betalingen stadig ikke går igennem, så skyldes det formentligt at dét firma, du forsøger at handle ved ikke har fået opdateret deres betalingsløsning, så den lever op til de nye krav, som trådte i kraft 28. december 2020. Kontakt firmaet du forsøger at handle hos.

Opret personlig kode og hent NemID nøgleapp

Opret et personligt kodeord til nethandel hos Nets

Hent NemID nøgleappen her:

Google Play   App Store

Third slide
Third slide
Third slide